Du behöver
- 150 g smör eller margarin
- 2.5 dl strösocker
- 2 st ägg
- 4.5 dl vetemjöl
- 1 msk bakpulver
- 1 krm salt
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 dl gräddfil
Fyllning:
0.75 dl strösocker
2 tsk kanel
1 tsk malen ingefära
1 tsk nejlika mald
Ugn: 175°
Det här behövs till 10 bitar:
Gör så här
1
Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning.
2
Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker, och rör ner tillsammans med gräddfilen.
3
Klicka hälften av smeten i en smord och bröad form, 1 1/2 l. Blanda ingredienserna till fyllningen och strö över hälften av den.
4
Klicka på resten av smeten och avsluta med fyllning. Grädda i ca 1 timme och 10 minuter. Känn efter med en sticka att kakan är torr.