Du behöver

  • 3 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 5 msk potatismjöl
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver

Apelsinkräm:

2 st gelatinblad
0.5 dl apelsin pressad
2 dl vispgrädde
1 msk strösocker
0,5 st apelsin skal av

Garnering:

vispgrädde
clementinklyfta

Ugn: 250°

Det här behövs till 12 bitar:

Gör så här

1
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda potatismjöl, vetemjöl, kakao och bakpulver, och sikta ner i smeten.

2
Bred ut smeten i en långpanna klädd med bakpapper och grädda mitt i ugnen i 5 minuter.

3
Stjälp upp på sockrat papper och låt svalna. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Smält tillsammans med 1 msk av apelsinsaften.

4
Vispa grädden med sockret och rör ner gelatinblandningen och resten av apelsinsaften samt rivet apelsinskal. Låt krämen stelna i kyl ca 15 minuter.

5
Bred krämen över kakan och rulla ihop. Garnera med grädde och clementinklyftor.