Du behöver
- 100 g laxfilé fryst
- 100 g vit fiskfilé fryst
- 1 st tomater frp krossade
- 1 msk tomatpuré
- 1/2-1 st purjolök
- 0.5 st squash
- 2 st morötter
- 1.5 st vitlöksklyftor
- 0.5 st röd chili
- 0.5 st persilja fryst
- 2.5 krm svartpeppar nymald
- 1 tsk pizzakrydda
- olivolja
- salt
- tagliatelle nystan
- räkor stora skalade, frysta
Det här behövs till 2-3 port:
Gör så här
1
“Halvtina” fisken och skär i tärningar. Tina ev. räkorna. Ta fram persiljan ur frysen. Skölj purjolök, squash och chili. Skala morötterna.
2
Grovhacka purjolöken. Skär squash och morötter i bitar. Finhacka chilin (ta bort kärnorna först).
3
Hetta upp olivolja i en stek- eller traktörpanna och woka purjolök, squash och morötter, så att det fortfarande är “tuggmotstånd”.
4
Tillsätt krossade tomater och tomatpuré. Pressa ner vitlök och strö över pizzakrydda. Krydda med svartpeppar och chili. Rör om och låt puttra i ca 10 min till en mustig sås.
5
Koka under tiden upp lättsaltat vatten i en kastrull och lägg i fisken. Låt den sjuda tills den är genomkokt.
6
Tillred samtidigt pastan enl. anvisningen på paketet.
7
Blanda i persiljan i såsen och vänd försiktigt ner fisken. Värm i ytterligare några minuter.
8
Skölj den kokta pastan i kallt vatten. Häll över lite olivolja och rör runt, så att den inte klibbar ihop.
Serveringstips: Lägg de tinade räkorna i en skål, så att
Serveringstips: Lägg de tinade räkorna i en skål, så att