Du behöver

  • 25 g jäst
  • 3 dl mjölk 37
  • 1 tsk salt
  • 1 msk sirap
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl parmesanost riven
  • 1 st vitlöksklyfta finhackad
  • 8.5 dl vetemjöl special

Fyllning:

1.5 dl pizzasås Mutti eller liknande
100 g fetaost
1 dl tomater hackade
1 dl svarta oliver hackade
salt svartpeppar
2 msk ströbröd

Pensling:

1 st ägg uppvispat

Dekoration:

50 g pinjekärnor

Ugn: 250º

Gör så här

1
Lös upp jästen i den ljumma mjölken. Tillsätt salt, sirap, olja, ost, vitlök och nästan allt mjöl. Arbeta degen, ca 10 minuter. Strö över lite mjöl och låt den jäsa i 30 minuter under bakduk.

2
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Rulla till en längd som kavlas ut till en rektangel.

3
Blanda pizzasås, fetaost, tomater och oliver till en jämn fyllning. Smaka av med salt och peppar. Bred på degen och strö över ströbröd.

4
Rulla ihop till en rulle och skär i 12–16 bitar. Lägg bitarna på plåtar med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa 30 minuter under bakduk.

5
Pensla med uppvispat ägg och strö över pinjekärnor. Grädda bullarna mitt i ugnen, ca 12 minuter.


Kommentar:
Servera pizzabullarna ljumma med en smoothie med banan och jordgubbar. Smaka av med lime.