Örtmarinerad fläskfilé

Du behöver Det här behövs: fläskfilé ca 1 500 g matfett 18 st cocktailtomater 18 st oliver svarta urkärnade färsk timjan Lag 1: 1 l...

Du behöver

Det här behövs:

fläskfilé ca 1 500 g
matfett
18 st cocktailtomater
18 st oliver svarta urkärnade
färsk timjan

Lag 1:

1 l vatten
4 msk salt
1 st lök liten
1 tsk svartpepparkorn
0.5 pkt djupfrysta örtkryddor provençale
1 st citron

Lag 2:

1 dl olivolja god
citron strimlat skal och pressad saft av 1
1 st vitlöksklyfta pressad

Ugn: 150°

Gör så här

1

Putsa fläskfilén och bryn den gyllene runt om i lite matfett. Lägg fläskfilén i en eldfast form och stick in en köttermometer i mitten. Stek fläskfilén klar mitt i ugnen tills termometern visar 65°, ca 30 minuter.

2

Häll vatten och salt i en kastrull till lag 1. Skala och klyfta löken. Lägg ner den i lagen tillsammans med pepparkorn och örtkryddor. Skär av det gula skalet på en rentvättad citron och lägg ner det i kastrullen. Låt det koka upp och sedan koka några minuter.

3

Häll marinaden över den nystekta fläskfilén och låt det svalna. Täck fläskfilén och låt stå kallt i 2–3 timmar.

4

Häll bort lagen och skiva köttet. Lägg det på ett uppläggningsfat tillsammans med cocktailtomater och oliver.

5

Rör samman olivoljan till lag 2 med citronsaft, citronskal och vitlök. Häll det över köttet. Täck köttet och låt stå kallt och mogna i 2 timmar.

6

Strö tomater, oliver och timjan över köttet, och bjud Västerbottenpaj till.

Scroll to Top