Du behöver
- 1 st fläskfilé
- 6 skiva parmaskinka
- mozzarella eller fetaost
- 5 st marinerade soltorkade tomater
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 0.5 kruka färsk basilika
- 1 pkt bacon
- 2 msk smör eller margarin
- grillspett ca 12 i trä
Det här behövs till 4 pers:
Gör så här
1
Lägg grillspetten i blöt. Ansa och skär ett djupt snitt på längden längs med filén. Vik upp filén.
2
Dela skinkbitarna i mindre bitar, skiva osten eller smula fetaosten i mindre bitar. Finhacka basilikan.
3
Salta och peppra filén, fyll den med skinka, ost, tomatbitar och basilika.
Linda baconskivor runt hela filén.
Linda baconskivor runt hela filén.
4
Sätt ugnen på 200°. Smält matfett och bryn filén hastigt runt om. Stick in grillspetten från ena lågsidan så att du efter tillagning kan skära lagom stora bitar mellan pinnarna. Stek ca 20 min i ugnens mitt.
5
Ta ut och skär med vass kniv mellan pinnarna. En rotsaksgratäng passar jättefint till rätten.