Du behöver

  • 1 st fläskfilé
  • 6 skiva parmaskinka
  • mozzarella eller fetaost
  • 5 st marinerade soltorkade tomater
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 1 pkt bacon
  • 2 msk smör eller margarin
  • grillspett ca 12 i trä

Det här behövs till 4 pers:

Gör så här

1
Lägg grillspetten i blöt. Ansa och skär ett djupt snitt på längden längs med filén. Vik upp filén.

2
Dela skinkbitarna i mindre bitar, skiva osten eller smula fetaosten i mindre bitar. Finhacka basilikan.

3
Salta och peppra filén, fyll den med skinka, ost, tomatbitar och basilika.
Linda baconskivor runt hela filén.

4
Sätt ugnen på 200°. Smält matfett och bryn filén hastigt runt om. Stick in grillspetten från ena lågsidan så att du efter tillagning kan skära lagom stora bitar mellan pinnarna. Stek ca 20 min i ugnens mitt.

5
Ta ut och skär med vass kniv mellan pinnarna. En rotsaksgratäng passar jättefint till rätten.