Du behöver

  • kassler En större bit
  • 1 st paprika 1 gul, 1 röd och 1 grön
  • vitpeppar
  • salt
  • 5 dl crème fraîche
  • 5 dl grädde -1 l
  • gurkmeja
  • redningsmjöl
  • ris
  • olja eller margarin

Det här behövs till ca 4-6 port:

Gör så här

1
Strimla kassler och paprikorna. Fräs tillsammans i fett i en större gryta. Tillsätt salt och vitpeppar. Sätt på riset så det får koka under tiden.

2
När kasslern har fått gyllenbrun färg och paprikorna har blivit mjuka kan du hälla i crème fraiche. Rör om och tillsätt grädde. Tillsätter sen Gurkmeja. Gurkmejan är för att få en underbart fin gyllengul färg. Den blir gulare allt efter som att den drar in.

3
Vispa ner lite redningsmjöl. Låt sjuda tills riset är klart. Sen är det bara att servera! Lycka till!