Du behöver
- kassler En större bit
- 1 st paprika 1 gul, 1 röd och 1 grön
- vitpeppar
- salt
- 5 dl crème fraîche
- 5 dl grädde -1 l
- gurkmeja
- redningsmjöl
- ris
- olja eller margarin
Det här behövs till ca 4-6 port:
Gör så här
1
Strimla kassler och paprikorna. Fräs tillsammans i fett i en större gryta. Tillsätt salt och vitpeppar. Sätt på riset så det får koka under tiden.
2
När kasslern har fått gyllenbrun färg och paprikorna har blivit mjuka kan du hälla i crème fraiche. Rör om och tillsätt grädde. Tillsätter sen Gurkmeja. Gurkmejan är för att få en underbart fin gyllengul färg. Den blir gulare allt efter som att den drar in.
3
Vispa ner lite redningsmjöl. Låt sjuda tills riset är klart. Sen är det bara att servera! Lycka till!