Du behöver
- 2 dl puylinser små svarta linser
- 0.25 st vattenmelon eller 1 ask miniplommontomater
- 1 st gurka
- 100 g mâchesallad
- 100 g ruccolasallad
- 200 g minimozzarella
- 200 g grön sparris kokt
Dressing:
2 msk citronolivolja
2 msk vit balsamvinäger eller äppelcidervinäger
salt svartpeppar
Gör så här
1
Koka linserna i vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Spola av dem i kallt vatten och låt dem rinna av.
2
Skaka samman olja och vinäger, och smaka av med salt och peppar. Häll dressingen över linserna och rör om.
3
Kärna ur och ta ut kulor ur melonen med ett kuljärn. Dela gurkan på längden och kärna ur den. Skär den i 1/2 cm tjocka skivor.
4
Skölj sallatssorterna och låt dem rinna av i ett durkslag. Blanda linser, melon, gurka, sallat, mozzarella och sparris i en skål eller på ett stort fat.