Du behöver

  • 2 dl puylinser små svarta linser
  • 0.25 st vattenmelon eller 1 ask miniplommontomater
  • 1 st gurka
  • 100 g mâchesallad
  • 100 g ruccolasallad
  • 200 g minimozzarella
  • 200 g grön sparris kokt

Dressing:

2 msk citronolivolja
2 msk vit balsamvinäger eller äppelcidervinäger
salt svartpeppar

Gör så här

1
Koka linserna i vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Spola av dem i kallt vatten och låt dem rinna av.

2
Skaka samman olja och vinäger, och smaka av med salt och peppar. Häll dressingen över linserna och rör om.

3
Kärna ur och ta ut kulor ur melonen med ett kuljärn. Dela gurkan på längden och kärna ur den. Skär den i 1/2 cm tjocka skivor.

4
Skölj sallatssorterna och låt dem rinna av i ett durkslag. Blanda linser, melon, gurka, sallat, mozzarella och sparris i en skål eller på ett stort fat.