Du behöver
- 300 g penne gärna fullkorn
- 150 g oliver stora svarta
- 150 g cocktailtomater delade
- 100 g fetaost i kuber
- 0.5 st purjolök skivad
- 80 g blandad grönsallat
- 1 dl parmesanost
Vinägrett:
1 msk rödvinsvinäger
2 msk chilisås
3 msk olivolja
salt svartpeppar
Ugn: 175º
Gör så här
1
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag.
2
Skaka samman vinäger, chilisås och olja till en vinägrett. Smaka av med salt och peppar, och blanda med pastan.
3
Tillsätt oliver, tomater, fetaost och purjolök och blanda försiktigt. Förvara i plastburk. Tillsätt blandad grönsallat och parmesanostflagor vid serveringen.
Om du ska äta salladen på picknick, ta med den sköljda grönsallaten i plastpåsar med luft i, så håller den sig fräsch.