Du behöver

  • 300 g penne gärna fullkorn
  • 150 g oliver stora svarta
  • 150 g cocktailtomater delade
  • 100 g fetaost i kuber
  • 0.5 st purjolök skivad
  • 80 g blandad grönsallat
  • 1 dl parmesanost

Vinägrett:

1 msk rödvinsvinäger
2 msk chilisås
3 msk olivolja
salt svartpeppar

Ugn: 175º

Gör så här

1
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag.

2
Skaka samman vinäger, chilisås och olja till en vinägrett. Smaka av med salt och peppar, och blanda med pastan.

3
Tillsätt oliver, tomater, fetaost och purjolök och blanda försiktigt. Förvara i plastburk. Tillsätt blandad grönsallat och parmesanostflagor vid serveringen.


Kommentar:
Om du ska äta salladen på picknick, ta med den sköljda grönsallaten i plastpåsar med luft i, så håller den sig fräsch.