Du behöver
- 4 st landgångsbröd
- 250 g champinjoner färska
- 0.5 st gul lök
- 1.5 msk vetemjöl
- 2.5 dl mellangrädde
- 1 msk portvin
- salt peppar, timjan
- 100 g skinka rökt i skivor
- 2.5 st tomater
- riven ost
Ugn: 250°
Gör så här
1
Ansa och skiva svampen. Skala och finhacka löken. Fräs svamp och lök i lite matfett. Strö över mjöl och rör om. Späd med grädde och låt stuvningen puttra samman till en ganska fast röra. Smaka av med portvin, salt, peppar och timjan.
2
Fördela svampstuvningen över brödskivorna. Strimla skinkan och strö den ovanpå. Skiva tomaterna och lägg dem längs med brödskivorna. Strö över riven ost.
3
Gratinera mitt i ugnen tills allt har fått färg.