Du behöver

  • 4 st landgångsbröd
  • 250 g champinjoner färska
  • 0.5 st gul lök
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 2.5 dl mellangrädde
  • 1 msk portvin
  • salt peppar, timjan
  • 100 g skinka rökt i skivor
  • 2.5 st tomater
  • riven ost

Ugn: 250°

Gör så här

1
Ansa och skiva svampen. Skala och finhacka löken. Fräs svamp och lök i lite matfett. Strö över mjöl och rör om. Späd med grädde och låt stuvningen puttra samman till en ganska fast röra. Smaka av med portvin, salt, peppar och timjan.

2
Fördela svampstuvningen över brödskivorna. Strimla skinkan och strö den ovanpå. Skiva tomaterna och lägg dem längs med brödskivorna. Strö över riven ost.

3
Gratinera mitt i ugnen tills allt har fått färg.