Du behöver

  • 3 st tunnbröd mjuka

Fyllning:

150 g renstek eller rökt älgkött
1.5 st kantareller burk à 200 g
75 g bacon i tärningar
0.75 dl majonnäs
0.75 dl crème fraîche
1.5 msk riven pepparrot
1 tsk fransk senap

Garnering:

lingon timjan

Det här behövs för 4–6 port:

Gör så här

1
Tärna renstek/älgkött. Låt svampen rinna av väl.

2
Fräs svampen i lite matfett. Tag upp den och låt den bli kall. Fräs baconet. Tag upp det och låt det rinna av på hushållspapper. Låt det kallna.

3
Rör samman majonnäsen med crème fraiche, pepparrot och senap. Tillsätt svamp, renkött/älgkött och bacon. Smaka av.

4
Lägg ut de tre bröden med kortsidorna lite omlott med varandra. Bred fyllningen över, men låt 1 cm vara utan på slutet av kortsidan.

5
Rulla samman hårt från kortsidan och linda in rullen i plastfolie. Lägg den kallt tills rullen ska serveras. Garnera eventuellt med tinade frysta lingon och timjan.