Du behöver

  • 6 st formbröd längdskurna skivor vitt
  • 600 g räkor med skal
  • 1 st ägg hårdkokt
  • 1 dl crème fraîche
  • 0.5 dl majonnäs
  • 1 st dill knippa finhackad

Garnering:

400 g räkor med skal
50 g löjrom eller stenbitsrom
dill citron, sallad

Gör så här

1
Skär ut två trekanter från varje brödskiva. Skala räkorna och dela dem i mindre bitar. Skala och hacka ägget.

2
Rör samman crème fraiche med majonnäs. Rör ner räkor, ägg och dill. Smaka ev av med salt och peppar

3
Fördela räkröran på bröden och lägg samman dem tre och tre. Bred resten av räkröran runtom och ovanpå bakelserna. Tryck fast hackad dill runt kanterna.

4
Skala räkorna till garneringen och garnera som på bilden eller efter egen fantasi.