Du behöver

  • 300 g kavring
  • 87.5 g smör

Fyllning:

400 g philadelphiaost
2 dl crème fraîche
250 g laxfilé rökt
0.5 dl dill finhackad
2 msk lök finhackad gul
salt och peppar

Garnering:

11 st sparrisstänger späda, gröna
100 g laxfilé rökt
citronmeliss

Det här behövs för 10–12 bitar:

Gör så här

1
Finfördela brödet i en matberedare. Smält matfettet och blanda samman det med brödsmulorna. Tryck ut det i en form, med löstagbar kant ca 24 cm i diameter.

2
Rör ut osten med crème fraiche till en jämn smet. Tärna laxen och finhacka dillen. Skala och hacka löken fint. Rör ner allt i oströran. Smaka av med salt och peppar.

3
Lägg fyllningen ovanpå brödbottnen och täck med plastfolie. Ställ formen kallt för att stelna några timmar.

4
Ansa sparrisen och koka dem mjuka, ca 5 minuter. Garnera med sparris, laxrosor och citronmeliss.