Du behöver
- 1 l filmjölk
- 1.5 dl vispgrädde
- 1/2-1 tsk salt
Gör så här
1
Häll filmjölk och grädde i en gryta. Värm under omrörning till cirka 45º.
2
Slå vätskan i en silduk eller kaffefilter och låt stå och rinna av i cirka 4 timmar.
3
Lägg ostmassan i en skål och blanda ner salt och smaktillsats med en gaffel. Forma runda ostar eller lägg i en burk och kyl.
4
Vasslen (det som runnit av) är utmärkt att använda som degvätska till syrliga eller mörka matbröd.
5
Förslag på smaksättningar:
1-2 tsk vitlökspulver
1 kruka färsk gräslök, finskuren
1/2 liten burk champinjoner, väl avrunnen och finhackad
15-20 st skalade räkor, väl avrunna och finhackade
1-2 tsk vitlökspulver
1 kruka färsk gräslök, finskuren
1/2 liten burk champinjoner, väl avrunnen och finhackad
15-20 st skalade räkor, väl avrunna och finhackade