Du behöver

  • 2 st potatis stora
  • 2 st palsternackor
  • 2 st gulbetor eller en bit kålrot
  • 0.5 dl parmesanost spansk fårost, riven
  • salt och peppar
  • 1 msk matfett flytande

Servera med:

120 g kotlettbacon Må gott
grönsallad Blandad

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Skala och riv potatis och rotfrukter på den grova sidan av rivjärnet eller i matberedare. Blanda i en bunke med salt, peppar och riven ost.

2
Hetta upp en stekpanna med matfettet, på medelvärme. Forma rotfruktsblandningen i fyra puckar och platta till dem i pannan.

3
Stek dem gyllenbrun på ena sidan och vänd dem sedan med hjälp av lock eller talrik. Stek på andra sidan. Stek röstin i totalt, ca 10 minuter. Servera med stekt kotlettbacon och sallat.