Du behöver
Det här behövs till 4 port:
500 g köttfärs
0.75 dl ströbröd
2 dl mjölk
1 tsk salt
2 krm peppar
1 msk lök finhackad
1 st ägg
200 g champinjoner
1 msk smör eller margarin
60 g färskost 1/2 ask, 4 peppar Cantadou
1 msk flytande margarin
Sås:
3 dl sky+vatten
1 msk kalvfond
1 msk maizena snabbredning
Ugn: 200°
Gör så här
Låt ströbrödet svälla i mjölken i 5 minuter. Tillsätt färs, salt, peppar, lök och ägg och blanda väl.
Hacka svampen grovt och stek i smör tills den är torr. Krydda med salt och peppar.
Forma färsen till en limpa och tryck en fördjupning i mitten. Fyll med färskost och svamp och tryck ihop färsen över fyllningen.
Lägg färslimpan på ett lätt smort ugnsfast fat. Ringla över flytande margarin och tillaga i ugn i ca 45 minuter. Låt gärna lite rotsaker steka med runt om de sista 20 minuterna.
Låt limpan vila några minuter innan den skivas. Koka upp sky, vatten, fond och grädde. Red av och smaka av med salt och peppar.