Fylld köttfärslimpa

Köttfärslimpan får en härlig smak av färskosten.

Du behöver

Det här behövs till 4 port:

500 g köttfärs
0.75 dl ströbröd
2 dl mjölk
1 tsk salt
2 krm peppar
1 msk lök finhackad
1 st ägg
200 g champinjoner
1 msk smör eller margarin
60 g färskost 1/2 ask, 4 peppar Cantadou
1 msk flytande margarin

Sås:

3 dl sky+vatten
1 msk kalvfond
1 msk maizena snabbredning

Ugn: 200°

Gör så här

1

Låt ströbrödet svälla i mjölken i 5 minuter. Tillsätt färs, salt, peppar, lök och ägg och blanda väl.

2

Hacka svampen grovt och stek i smör tills den är torr. Krydda med salt och peppar.

3

Forma färsen till en limpa och tryck en fördjupning i mitten. Fyll med färskost och svamp och tryck ihop färsen över fyllningen.

4

Lägg färslimpan på ett lätt smort ugnsfast fat. Ringla över flytande margarin och tillaga i ugn i ca 45 minuter. Låt gärna lite rotsaker steka med runt om de sista 20 minuterna.

5

Låt limpan vila några minuter innan den skivas. Koka upp sky, vatten, fond och grädde. Red av och smaka av med salt och peppar.

Scroll to Top