Du behöver

  • 250 g risnudlar eller glasnudlar
  • 0.5 tsk salt
  • 2 msk rapsolja
  • 150 g minimajs delade
  • 100 g champinjoner i fyra delar
  • 100 g broccolibuketter
  • 0.25 st purjolök skivad
  • 400 g räkor skalad vikt
  • 1 st Woksauce sweet & sour ginger, Santa Maria
  • 0.5 st alfalfagroddar förpackning

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Lägg risnudlarna i en skål. Tillsätt saltet. Häll över kokande vatten och rör om. Låt stå i 3 minuter, innan vattnet hälls av. Spola av nudlarna i kallt vatten, låt rinna av.

2
Hetta upp en wok eller stor stekpanna med oljan. Tillsätt minimajs, champinjoner, broccoli och purjolök. Woka ett par minuter under ständig omrörning.

3
Tillsätt räkor, nudlar och woksås. Låt allt bli varmt. Rör ner alfalfagroddarna.


Kommentar:
Det går bra att använda äggnudlar också. Låt dem ligga i ljummet vatten en halvtimme innan de används. Då behåller de spänsten.