Du behöver
- 250 g risnudlar eller glasnudlar
- 0.5 tsk salt
- 2 msk rapsolja
- 150 g minimajs delade
- 100 g champinjoner i fyra delar
- 100 g broccolibuketter
- 0.25 st purjolök skivad
- 400 g räkor skalad vikt
- 1 st Woksauce sweet & sour ginger, Santa Maria
- 0.5 st alfalfagroddar förpackning
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Lägg risnudlarna i en skål. Tillsätt saltet. Häll över kokande vatten och rör om. Låt stå i 3 minuter, innan vattnet hälls av. Spola av nudlarna i kallt vatten, låt rinna av.
2
Hetta upp en wok eller stor stekpanna med oljan. Tillsätt minimajs, champinjoner, broccoli och purjolök. Woka ett par minuter under ständig omrörning.
3
Tillsätt räkor, nudlar och woksås. Låt allt bli varmt. Rör ner alfalfagroddarna.
Det går bra att använda äggnudlar också. Låt dem ligga i ljummet vatten en halvtimme innan de används. Då behåller de spänsten.