Du behöver

  • 3 st ägg
  • 1.5 dl socker
  • 1 dl flytande fett
  • 3 dl glutenfri mjölmix (vi använde Finax)
  • 2 tsk vaniljsocker vanilla
  • 1.5 tsk bakpulver

Till glasering:

1.5 dl florsocker
1 msk vatten

Ugn: 175°

Det här behövs:

Gör så här

1
Smörj och bröa en bakform som rymmer 1 1/2 l. Använd glutenfritt ströbröd eller Pofiber (Semper, potatisfiber).

2
Vispa ägg och socker till en pösig massa. Tillsätt fettet och mjölet blandat med bakpulver och vaniljsocker. Skrapa ned smeten i formen.

3
Grädda kakan på andra falsen i den uppvärma ugnen i ca 35 minuter. Stjälp upp och låt kallna.

4
Rör ut florsockret med vattnet och bred glasyren ovanpå kakan. Garnera som på bilden eller efter egen fantasi.


Kommentar:
Kakan kan också delas och fuktas med 1 dl fruktspad eller punsch. Alternativt kan du dela kakan och lägga en burk avrunna
konserverade mandariner som fyllning.