Du behöver
- 3 st ägg
- 1.5 dl socker
- 1 dl flytande fett
- 3 dl glutenfri mjölmix (vi använde Finax)
- 2 tsk vaniljsocker vanilla
- 1.5 tsk bakpulver
Till glasering:
1.5 dl florsocker
1 msk vatten
Ugn: 175°
Det här behövs:
Gör så här
1
Smörj och bröa en bakform som rymmer 1 1/2 l. Använd glutenfritt ströbröd eller Pofiber (Semper, potatisfiber).
2
Vispa ägg och socker till en pösig massa. Tillsätt fettet och mjölet blandat med bakpulver och vaniljsocker. Skrapa ned smeten i formen.
3
Grädda kakan på andra falsen i den uppvärma ugnen i ca 35 minuter. Stjälp upp och låt kallna.
4
Rör ut florsockret med vattnet och bred glasyren ovanpå kakan. Garnera som på bilden eller efter egen fantasi.
Kakan kan också delas och fuktas med 1 dl fruktspad eller punsch. Alternativt kan du dela kakan och lägga en burk avrunna
konserverade mandariner som fyllning.