Du behöver
- 175 g smör
- 1.5 dl sirap
- 1 tsk nejlika
- 2 tsk ingefära
- 2 tsk kanel
- 2 dl socker
- 1.5 dl vispgrädde
- 1.25 l vetemjöl
- 0.5 msk bikarbonat
Ugn: 200°
Gör så här
1
Rör ihop smör, sirap, kryddor och socker. Vispa grädden lätt och rör i lite i taget.
2
Blanda lite av mjölet med bikarbonat och tillsätt tillsammans med det mesta av mjölet.
3
Arbeta ihop allt till en deg och lägg den svalt till nästa dag. Ta en liten bit av degen och kavla ut på lätt mjölat bakbord. Tryck ut figurer och grädda i ca 5 minuter.
Rita egna figurer på hårt papper och klipp ut. Kavla ut degen direkt på plåten och skär ut figurer efter pappret.
Vill du garnera pepparkakorna, gör du det med kristyr. Se recept till stora pepparkakshjärtan.