Du behöver

  • ströbröd
  • 200 g smör mjukt
  • 2 dl brun farin strö
  • 1 dl strösocker
  • 4 st ägg
  • 100 g mörk choklad hackad, Marabou
  • 200 g tropical trio, Sun Maid
  • 0.5 tsk nejlika malen
  • 1 krm muskotnöt riven
  • 1 msk kanel
  • 1 tsk ingefära malen
  • 1 st apelsin rivet skal
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 0.5 dl apelsin färskpressad saft

Dekoration:

florsocker

Ugn: 175º

Det här behövs till en rund kransform, ca 1 1/2 liter:

Gör så här

1
Smörj och bröa en rund kransform, ca 1 1/2 liter. Rör samman mjukt smör med farinsocker och strösocker. Tillsätt ett ägg i taget under ständig vispning.

2
Blanda hackad choklad, tropical trio, kryddor, rivet apelsinskal, vetemjöl och bakpulver. Rör ner blandningen i äggsme-ten tillsammans med pressad apelsinsaft.

3
Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen, ca 1 timme. Låt kakan vila 10 minuter innan den stjälps upp. Låt kakan kallna under bakduk på galler. Sikta florsocker över kakan innan den serveras.