Du behöver
- ströbröd
- 200 g smör mjukt
- 2 dl brun farin strö
- 1 dl strösocker
- 4 st ägg
- 100 g mörk choklad hackad, Marabou
- 200 g tropical trio, Sun Maid
- 0.5 tsk nejlika malen
- 1 krm muskotnöt riven
- 1 msk kanel
- 1 tsk ingefära malen
- 1 st apelsin rivet skal
- 3.5 dl vetemjöl
- 0.5 tsk bakpulver
- 0.5 dl apelsin färskpressad saft
Dekoration:
florsocker
Ugn: 175º
Det här behövs till en rund kransform, ca 1 1/2 liter:
Gör så här
1
Smörj och bröa en rund kransform, ca 1 1/2 liter. Rör samman mjukt smör med farinsocker och strösocker. Tillsätt ett ägg i taget under ständig vispning.
2
Blanda hackad choklad, tropical trio, kryddor, rivet apelsinskal, vetemjöl och bakpulver. Rör ner blandningen i äggsme-ten tillsammans med pressad apelsinsaft.
3
Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen, ca 1 timme. Låt kakan vila 10 minuter innan den stjälps upp. Låt kakan kallna under bakduk på galler. Sikta florsocker över kakan innan den serveras.