Du behöver
- 75 g smör mjukt
- 1.5 dl strösocker
- 3 st ägg
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 2 tsk vaniljsocker
- 0.5 dl hasselnötter rostade och hackade
- 0.25 dl mjölk
- 1 msk amaretto
- 4 st banan mogna
Till formen:
smör
kokosflingor
Dekoration:
kakao
Ugn: 175º
Det här behövs till en rund form, ca 22 cm i diameter:
Gör så här
1
Smörj och strö kokosflingor i en form, ca 22 cm i diameter.
2
Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget. Blanda samman mjöl, bakpulver, salt, vaniljsocker och hasselnötter. Tillsätt mjölblandningen i smeten. Blanda och tillsätt mjölk och likör.
3
Skala och mosa bananerna och blanda ner dem i kaksmeten. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen, ca 40 minuter. Låt kakan stå 10 minuter innan den stjälps upp. Låt kakan kallna.
4
Lägg ett tårtpapper ovanpå kakan och sikta över kakao. Ta försiktigt bort papperet.
Rosta nötter i en liten långpanna i mitten av ugnen, vid 175º, ca 10 minuter. Då är skalet mörkt. Lägg över nötterna på en kökshandduk och låt dem svalna något. Gnid loss skalen med hjälp av handduken. Låt nötterna kallna på en tallrik.