Du behöver
- 75 g smör
- 3 st ägg
- 2 dl strösocker
- 1 dl ljust muscovadosocker
- 3.5 dl vetemjöl
- 0.5 tsk kardemumma
- 2 tsk bakpulver
- 2 st apelsiner rivet skal
- 100 g korinter
- 0.5 dl apelsinjuice
Till formen:
smör
25 g mandelspån
Ugn: 175º
Det här behövs till en rund kransform, ca 1 1/2 liter:
Gör så här
1
Smält smöret i en kastrull eller i en tekopp i mikron och låt det svalna.
2
Smörj formen med mjukt smör och strö i mandelspån. Vispa ägg, strösocker och muscovadosocker pösigt.
3
Blanda vetemjöl, kardemumma, bakpulver, apelsinskal och korinter. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten med en slickepott.
4
Tillsätt apelsinjuicen och rör om. Häll smeten i bakformen och grädda kakan i nedre delen av ugnen, ca 35 minuter. Låt kakan stå 10 minuter innan den stjälps upp på bakduk.