Du behöver

  • 75 g smör
  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ljust muscovadosocker
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk kardemumma
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 st apelsiner rivet skal
  • 100 g korinter
  • 0.5 dl apelsinjuice

Till formen:

smör
25 g mandelspån

Ugn: 175º

Det här behövs till en rund kransform, ca 1 1/2 liter:

Gör så här

1
Smält smöret i en kastrull eller i en tekopp i mikron och låt det svalna.

2
Smörj formen med mjukt smör och strö i mandelspån. Vispa ägg, strösocker och muscovadosocker pösigt.

3
Blanda vetemjöl, kardemumma, bakpulver, apelsinskal och korinter. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten med en slickepott.

4
Tillsätt apelsinjuicen och rör om. Häll smeten i bakformen och grädda kakan i nedre delen av ugnen, ca 35 minuter. Låt kakan stå 10 minuter innan den stjälps upp på bakduk.