Du behöver
- 500 g potatis
- 1 st ägg
- 2 tsk matfett
- 1 msk mjölk
- salt vitpeppar
- 1 dl ströbröd
- 1 msk matfett
Servera med:
50 g skinka rökt
rårörda lingon
råkostsallad palsternacka och purjolök
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten tills den är mjuk. Häll av vattnet och mosa eller pressa potatisen.
2
Tillsätt, ägg, matfett, mjölk, salt och vitpeppar. Rör till ett smidigt och fast mos.
3
Forma moset till runda platta bullar och vänd dem i ströbröd. Lägg dem på smörpapper för att torka en stund på ytan innan de steks på båda sidor i en medelvarm stekpanna med matfett.
4
Stek skinkskivorna i stekpannan med ytterst lite matfett. Servera med rårörda lingon och råkost.