Du behöver

  • 200 g smör eller margarin
  • 1 dl socker
  • 3 3/4 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 0.5 tsk bakpulver

Topping:

175 g mandelmassa
1 st äggvita
1/2-1 tsk kanel

Garnering:

0.5 dl mandel hackad

Ugn: 175º

Gör så här

1
Arbeta samman matfettet med socker, vetemjöl, potatismjöl och bakpulver till en deg.

2
Dela degen i två bitar. Rulla ut dem till rullar, 3–4 cm i diameter.

3
Hacka mandeln ganska fint och rulla rullarna i det. Skär rullarna i skivor och lägg dem på bakpappersklädda plåtar.

4
Riv mandelmassan grovt och arbeta samman den med äggvita och kanel.

5
Lägg en liten klick mandelmassa som en topp mitt på varje kaka.

6
Grädda mitt i ugnen 12–15 minuter.