Du behöver

  • 5 dl vatten
  • 2 msk rapsolja
  • 1 pkt jäst (50 g)
  • 1 dl fibrex (sockerbetsfiber)
  • 2 msk linfrön krossade
  • 1 msk fiberhusk
  • 1.5 tsk fänkål stött
  • 1 tsk salt
  • 1 dl kesella
  • 8 dl glutenfri mjölmix + 1/2 dl till utbakningen

Till pensling:

0.5 st ägg (uppvispat)
0.5 dl filmjölk
solrosfrön

Ugn: 250°

Gör så här

1
Värm vatten och olja till 37°. Rör ut den smulade jästen med degspadet. Tillsätt Fibrex, linfrön och Fiberhusk, och låt blandningen svälla i 10 minuter.

2
Rör i de stötta fänkålsfröna, saltet, färskosten och ca 6 dl av mjölmixen. Arbeta degen väl och låt den sedan jäsa i övertäckt bunke i ca 30 minuter.

3
Tillsätt ytterligare ett par deciliter av mjölmixen och arbeta ihop degen efter jäsningen. Skrapa ned på bordet som först har pudrats med mjölmix.

4
Forma till två längder och skär vardera i åtta bitar. Flytta över bitarna till en plåt och låt jäsa under duk i 20–30 minuter.

5
Pensla med ägg eller filmjölk och strö över solrosfrön. Grädda bullarna mitt i ugnen till lagom färg och låt kallna på galler. Bullarna kan frysas.