Du behöver
- vitkål ca 300 g
- 0.5 tsk salt per 1
- 5.5 msk vetemjöl
- 2 dl mjölk
- 0.5 msk margarin eller smör
- 1 msk färskost med pepparrot
- salt peppar
- 250 g kassler benfri
Det här behövs för ca 2 port:
Gör så här
1
Ansa vitkålen och skär den i små bitar. Lägg den i en kastrull och tillsätt vatten så att det precis täcker kålen. Tillsätt salt. Låt kålen koka mjuk, 5-10 minuter. Häll av spadet och låt kålen rinna av ordentligt.
2
Rör ut mjölet med mjölken i en kastrull. Tillsätt matfettet och låt det koka upp några minuter under omrörning. Smaksätt med ost, salt och peppar. Lägg i den avrunna kålen och låt allt bli genomvarmt.
3
Stek eller halstra kasslerskivorna någon minut på varje sida.
Använd bara mjölk till stuvningen. Kålspadet gör stuvningen gråaktig.