Du behöver

  • 250 g blandfärs
  • 2 krm salt
  • 0.5 krm peppar
  • 0.5 tsk oregano
  • 1 st ägg
  • buljong

Currysås:

0.5 st gul lök
0.5 st äpple grönt
matfett
1/2-1 tsk curry
1 msk vetemjöl
2 dl grönsaksbuljong
1 msk grädde
salt och peppar

Det här behövs för ca 2 port:

Gör så här

1
Arbeta samman färsen med salt, peppar, oregano och ägg till en smidig färs. Forma runda bullar.

2
Låt buljongen koka upp. Lägg i frikadellerna och låt dem sjuda ca 5 minuter.

3
Skala löken och tärna den fint. Skala kärna ur och tärna äpplet. Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett utan att den får färg. Strö över curry och vetemjöl. Tillsätt äpple, och låt det fräsa med en stund.

4
Späd med buljongen i omgångar och låt såsen småputtra ca 3 minuter. Tillsätt grädde och smaka av med salt och peppar.

5
Lägg eventuellt ner frikadellerna i såsen och låt allt bli genomvarmt tillsammans. Bjud kokt ris och kokta grönsaker till.