Du behöver
- 2 st purjolök
- 2 st paprikor gula
- 50 g laxfilé rökt
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl vitt vin
- 600 g laxfilé skinn- och benfri
- salt och peppar
Garnering:
lime
kaviar svart
Ugn: 225°
Det här behövs till ca 4 port:
Gör så här
1
Ansa och strimla purjolökarna. Kärna ur och tärna paprikorna. Fräs lök och paprika i lite matfett tills det mjuknar utan att det får färg.Lägg det i en smord eldfast form.
2
Tärna den rökta laxen och blanda ner den i grönsaksfräset. Häll över grädde och vin.
3
Skär laxen i 4 bitar och lägg dem i formen. Salta och peppra lätt. Stek laxen mitt i ugnen ca 15 minuter.
4
Garnera med svart kaviar och lime. Bjud kokt potatis eller ris till.