Du behöver

  • 18 st engångsaluminiumformar
  • 3 st äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 1 krm salt

Fyllning till 8–9 maränger:

3 st äggulor
0.5 dl socker
citron rivet skal och saft av
25 g smör eller margarin
1.5 dl vispgrädde

Ugn: 250°

Gör så här

1
Smörj aluminiumformarna. Vispa äggvitorna till riktigt fast skum. Blanda samman socker med bakpulver och salt. Vänd ner det i äggvitorna. Vispa ytterligare en stund.

2
Klicka smet i formarna och för den uppåt kanterna så att det bildas en fördjupning. Ställ formarna på en plåt och ställ den i nedre delen av den uppvärmda ugnen. Stäng genast för värmen och låt marängerna stå ca 4 timmar i ugnens eftervärme.

3
Blanda samman äggulor, socker, och skal och saft av citronen i en kastrull. (Använd inte stålvisp i en aluminiumkastrull, då missfärgas krämen.) Låt allt sjuda under kraftig vispning tills krämen tjocknar. Låt den svalna lite. Tillsätt matfettet klickvis och rör om. Låt krämen kallna.

4
Vispa grädden till fast skum. Rör ner det i den kalla krämen. Fyll kalla marängformar med krämen. Fyllningen räcker till 8–9 maränger, men fyll bara så många som går åt! Garnera med hallon och citronmeliss. Bjud genast.