Du behöver
- 4 st äggvitor
- 2.5 dl strösocker
- 4 dl ris vårgårda
- 1 st påse Ekströms chokladmousse med crisp
- 2 dl mjölk
- 3 dl vispgrädde
- hallon eller jordgubbar
Det här behövs:
Gör så här
1
Vispa vitorna till hårt skum, du skall kunna vända bunken upp och ner utan att det rinner ut. Häll i socker under omrörning och vispa smeten blank.
2
Ta vårgårdariset och rör ner. Bred ut smeten på bakplåtspapper. Bred ut allt lika stort som plåten är, baka i mitten av ugnen i 50 min, 125 grader.
3
Gör 2 bottnar om du skall ha många gäster, annars gör du en och delar på mitten. Ta ut och lägg bottnarna på galler, låt kallna.
4
Ta Ekströms Chokladmousse med crisp, vispa ut med 2 dl kall mjölk i 3 min, bred moussen över hela maräng- och risbottnen, vispa grädde och lägg ovanpå, följt av hallon, jordgubbar eller vad du känner för.
5
Lägg sen den andra botten ovanpå, klar att servera. Smakar gott även dagen efter!