Du behöver

  • 4 st äggvitor
  • 2.5 dl strösocker
  • 4 dl ris vårgårda
  • 1 st påse Ekströms chokladmousse med crisp
  • 2 dl mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • hallon eller jordgubbar

Det här behövs:

Gör så här

1
Vispa vitorna till hårt skum, du skall kunna vända bunken upp och ner utan att det rinner ut. Häll i socker under omrörning och vispa smeten blank.

2
Ta vårgårdariset och rör ner. Bred ut smeten på bakplåtspapper. Bred ut allt lika stort som plåten är, baka i mitten av ugnen i 50 min, 125 grader.

3
Gör 2 bottnar om du skall ha många gäster, annars gör du en och delar på mitten. Ta ut och lägg bottnarna på galler, låt kallna.

4
Ta Ekströms Chokladmousse med crisp, vispa ut med 2 dl kall mjölk i 3 min, bred moussen över hela maräng- och risbottnen, vispa grädde och lägg ovanpå, följt av hallon, jordgubbar eller vad du känner för.

5
Lägg sen den andra botten ovanpå, klar att servera. Smakar gott även dagen efter!