Du behöver

  • 3 st ägg
  • 1.5 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning:

1 st gelatinblad
2 st äggulor
1 msk socker
1 msk maizena
3 dl kaffegrädde
2 tsk vaniljsocker
hallonsylt fast

Garnering:

400 g mandelmassa
röd karamellfärg
3 dl vispgrädde
hallon eller blåbär

Ugn: 250°

Gör så här

1
Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Blanda samman mjölet med bakpulver och rör ner det i äggsmeten.

2
Häll smeten i en långpanna, 30×40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter. Stjälp upp kakan på sockrat smörgåspapper. Dra bort pappret som kakan har gräddats på. Ta ut runda kakor med mått, ca 6 cm i diameter.

3
Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Låt det ligga ca 5 minuter. Vispa samman alla ingredienserna, utom vaniljsocker och hallonsylt, till fyllningen i en kastrull. Låt det sjuda upp under vispning tills krämen tjocknar.

4
Krama vätskan ur gelatinbladet och rör ner det i krämen. Låt krämen kallna. Rör i den några gånger under tiden. Smaksätt den kalla krämen med vaniljsocker.

5
Bred ett tunt lager med sylt på hälften av kakorna. Lägg kräm på dem och täck med de andra kakbottnarna. Bred kräm tunt runtom de dubbla kakorna.

6
Färga mandelmassan med några droppar karamellfärg. Kavla ut mandelmassan ganska tunt och sporra ut 4 cm breda och 20 cm långa remsor. Fäst dem runtom bakelserna. Mandelmassan ska vara lite högre än bakelserna.

7
Vispa grädden till skum och spritsa den toppigt ovanpå bakelserna. Garnera med bär.


Kommentar:
Du kan köpa färdig marzankräm till prinsessbakelserna om du har bråttom.