Du behöver
- 3 st ägg
- 1.5 dl socker
- 1 dl potatismjöl
- 0.5 dl glutenfri mjölmix
- 1 tsk bakpulver
Chokladfyllning:
0.5 dl matfett flytande
1 dl mjölk eller kaffegrädde
2 msk socker
2 msk kakao
2 tsk glutenfri mjölmix
Det här behövs till 15-16 skivor:
Gör så här
1
Vispa ägg med socker till en riktigt tjock och pösig smet, helst med elvisp. Blanda potatismjöl, mjölmix och bakpulver och vänd ned i äggblandningen. Skrapa ned smeten på en bakpappersklädd plåt. Vår smet blev 25×30 cm. Grädda mitt i ugnen i 250° i ca 5 minuter.
2
Ta fram en kastrull och blanda matfett, mjölk eller kaffegrädde, socker, kakao och mjölmix. Värm blandningen under omrörning tills den tjocknar. Bred den på den gräddade kakbottnen medan den nästan är nygräddad. Rulla samman och låt ligga med skarven underst. Kan frysas.