Du behöver
- 2 st kycklingfiléer
- 1 st gul lök
- 1/2-1 st vitlöksklyfta
- 1 st chili
- 1 tsk senapsfrö
- 0.5 tsk ingefära färsk, riven
- 2 krm spiskummin gurkmeja och koriander
- 1 krm kardemumma
- 0.5 tsk salt
- 1.5 dl hönsbuljong
- 1 st tomat tärnad
Raita:
1.5 dl yoghurt naturell
5 cm gurka riven
1 tsk hackad mynta
salt och spiskummin efter smak
Det här behövs till ca 2 port:
Gör så här
1
Strimla kycklingfiléerna. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur chilin och hacka den fint.
2
Fräs senapfröna i lite matfett tills de börjar “poppa”. Rör ner resten av kryddorna utom chilin och låt det fräsa med 1 minut.
3
Tillsätt kyckling, lök och chili. Låt allt fräsa ca 5 minuter. Späd med buljong och rör ner tomathacket. Låt allt puttra under lock ca 10 minuter. Smaka av. Bjud basmatiris och eventuellt en raita (indisk yoghurtsås), som svalkar hettan lite, till.
4
Raita: Blanda yoghurt, gurka och mynta. Smaka av med kryddorna och ställ kallt innan servering.
Senapsfrön ingår ofta i indiska rätter. Det finns både gula och bruna senapsfrön. De bruna är lite mindre och starkare.