Du behöver

  • 4 st landgångsbröd

Fyllning:

1.5 dl kesella 10 %
100 g philadelphiaost 16 %
1 msk pepparrot riven
80 g renstek hackad
1 dl syltlök hackad
0.5 dl lingonsylt rårörd
0.5 krm kanel malen
1 krm svartpeppar nymald
2 krm salt

Kräm:

150 g philadelphiaost
0.5 dl lätt crème fraiche
0.5 dl lättmajonnäs
1 krm salt
1 krm svartpeppar nymald

Dekoration:

1 st krispissallad
100 g renstek strimlad
0.5 dl tranbär eller lingon

Det här behövs till 6-8 port:

Gör så här

1
Kantskär landgångsbröden.

2
Blanda kesella, philadelphiaost, pepparrot, renstek, syltlök, lingonsylt, kanel, salt och peppar till en jämn fyllning.

3
Lägg ett bröd på ett uppläggningsfat. Bred 1/3 av blandningen mellan varje lager bröd. Det blir tre lager fyllning. Toppa med ett bröd.

4
Blanda philadelphiaost, lätt crème fraiche, lättmajonnäs, salt och peppar. Bred krämen ovanpå och runt tårtan. Plasta och ställ in i kylen 1 timme, så att tårtan blir saftig.

5
Dekorera med sköljda sallatsblad runt om. Lägg strimlad rökt renstek på toppen och dekorera med tranbär eller lingon.