Du behöver

  • 1 st sillfiléer 550 g
  • 2 dl crème fraîche 34%
  • 2 tsk honung flytande
  • 1 dl turkisk yoghurt 10%
  • 1 st lime rivet skal
  • 0.25 st purjolök tunt skivad
  • 0.5 dl citronmeliss hackad
  • 2 msk gräslök skivad
  • salt och peppar

Garnering:

limeskal strimlat

Det här behövs till 6-8 port:

Gör så här

1
Häll av spadet och lägg sillfiléerna i en bunke med kallt vatten, Låt dem vattnas ur ca 1 timme. Låt filéerna rinna av.

2
Vispa crème fraichen tjock som grädde och blanda den sedan med honung, yoghurt, lime-skal, purjolök, citronmeliss och gräslök. Smaka av med salt och peppar.

3
Varva ner sillfiléerna i en burk tillsammans med såsen. Låt stå i kylen 1 dygn. Servera sillen upplagd i en skål. Garnera med tunna skalstrimlor av lime.