Du behöver
- 1 st sillfiléer 550 g
- 2 dl crème fraîche 34%
- 2 tsk honung flytande
- 1 dl turkisk yoghurt 10%
- 1 st lime rivet skal
- 0.25 st purjolök tunt skivad
- 0.5 dl citronmeliss hackad
- 2 msk gräslök skivad
- salt och peppar
Garnering:
limeskal strimlat
Det här behövs till 6-8 port:
Gör så här
1
Häll av spadet och lägg sillfiléerna i en bunke med kallt vatten, Låt dem vattnas ur ca 1 timme. Låt filéerna rinna av.
2
Vispa crème fraichen tjock som grädde och blanda den sedan med honung, yoghurt, lime-skal, purjolök, citronmeliss och gräslök. Smaka av med salt och peppar.
3
Varva ner sillfiléerna i en burk tillsammans med såsen. Låt stå i kylen 1 dygn. Servera sillen upplagd i en skål. Garnera med tunna skalstrimlor av lime.