Du behöver

  • 6 st matjessillfiléer
  • 1 st rödlök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st dill knippa

Lag:

3 dl vatten
3 dl strösocker
1 dl ättiksprit 12%

Garnering:

1 st rödlök hackad
1 st dill hackad

Det här behövs till 6-8 port:

Gör så här

1
Vattna ur sillfiléerna ca 1 timme i kallt vatten. Låt dem rinna av. Skär dem i 1 1/2 cm breda bitar.

2
Koka samman lagen av vatten, socker och ättiksprit i en kastrull, så att lagen blir simmig. Låt den kallna i vatten-bad.

3
Finhacka rödlök, vitlök och dill. Varva sillbitarna med lök, vitlök och dill. Slå över lagen. Ställ kallt i kylen i 12 timmar.

4
Lägg upp sillen på ett fat och garnera med hackad dill och rödlök.