Du behöver

  • 5 dl havregryn
  • 5 dl grynbladning
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl linfrön
  • 1.5 dl kokos (efter egen smak)
  • 0.5 dl sötmandel
  • 0.5 dl hasselnötter
  • 1 dl råsocker
  • 0.5 dl olja (ej olivolja)
  • 2.5 dl vatten
  • frukt ananas, papaya
  • russin ca 1 dl

Det här behövs:

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader.

2
Blanda gryn, kokos, frön och socker i en bunke. Dela nötterna på mitten med en vass kniv och blanda ner dem. Häll i vatten och olja och knåda in. Det ska bli som små klumpar.

3
Klä en långpanna med bakplåtspapper och fördela müsliblandningen jämnt i den. Rosta i ugnen ca 10 minuter (tills ytan blivit lite brun). Ta ut och rör om.

4
Rosta ytterligare 10 minuter och ta ut och rör om. Müslin är färdig när den är nästan helt torr (den torkar en del när den svalnar).