Du behöver
- 5 dl havregryn
- 5 dl grynbladning
- 1 dl solrosfrön
- 1 dl linfrön
- 1.5 dl kokos (efter egen smak)
- 0.5 dl sötmandel
- 0.5 dl hasselnötter
- 1 dl råsocker
- 0.5 dl olja (ej olivolja)
- 2.5 dl vatten
- frukt ananas, papaya
- russin ca 1 dl
Det här behövs:
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225 grader.
2
Blanda gryn, kokos, frön och socker i en bunke. Dela nötterna på mitten med en vass kniv och blanda ner dem. Häll i vatten och olja och knåda in. Det ska bli som små klumpar.
3
Klä en långpanna med bakplåtspapper och fördela müsliblandningen jämnt i den. Rosta i ugnen ca 10 minuter (tills ytan blivit lite brun). Ta ut och rör om.
4
Rosta ytterligare 10 minuter och ta ut och rör om. Müslin är färdig när den är nästan helt torr (den torkar en del när den svalnar).