Du behöver
- 3 st päron
- 1.5 msk farinsocker
- 1.5 msk smör
- 150 g schweizernötchoklad
- 3 dl vispgrädde
- 3 st äggulor
- 2 msk baileys
Det här behövs till ca 6 port:
Gör så här
1
Skala, kärna ur och klyfta päronen.
Strö över farinsockret och stek klyftorna mjuka i smöret. Låt kallna.
Strö över farinsockret och stek klyftorna mjuka i smöret. Låt kallna.
2
Smält chokladen i vattenbad.
Vispa grädden hårt. Rör ihop äggulor och Baileys i en skål. Låt den smälta chokladen svalna något och blanda i äggulor och Baileys under kraftig omrörning till en jämn smet. Låt kallna.
Vispa grädden hårt. Rör ihop äggulor och Baileys i en skål. Låt den smälta chokladen svalna något och blanda i äggulor och Baileys under kraftig omrörning till en jämn smet. Låt kallna.
3
Vänd ner den vispade grädden i den kalla chokladsmeten. Lägg päronklyftorna i botten av portionsskålar och fördela moussen över. Täck med folie och förvara i kyl fram till festdagen.