Du behöver

  • 3 st päron
  • 1.5 msk farinsocker
  • 1.5 msk smör
  • 150 g schweizernötchoklad
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 st äggulor
  • 2 msk baileys

Det här behövs till ca 6 port:

Gör så här

1
Skala, kärna ur och klyfta päronen.
Strö över farinsockret och stek klyftorna mjuka i smöret. Låt kallna.

2
Smält chokladen i vattenbad.
Vispa grädden hårt. Rör ihop äggulor och Baileys i en skål. Låt den smälta chokladen svalna något och blanda i äggulor och Baileys under kraftig omrörning till en jämn smet. Låt kallna.

3
Vänd ner den vispade grädden i den kalla chokladsmeten. Lägg päronklyftorna i botten av portionsskålar och fördela moussen över. Täck med folie och förvara i kyl fram till festdagen.