Du behöver

  • 600 g spättafilé
  • 150 g laxfilé tunt skivad rökt
  • 1 st schalottenlök
  • 2 dl fiskbuljong
  • 1 dl vin torrt vitt
  • 0.5 krm saffran
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 msk mjöl
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 st kajennpeppar knivsudd
  • salt

Garnering:

laxrom dill

Det här behövs till ca 4 port:

Gör så här

1
Lägg ut spättfiléerna på arbetsbordet. Fördela laxskivorna över dem. Rulla ihop filéerna och lägg rullarna med skarven ner i en panna.

2
Skala och finhacka löken. Lägg ner den i pannan tillsammans med buljong och vin. Låt sjuda under lock ca 6-8 minuter.

3
Ta upp fiskrullarna och håll dem varma. Sila buljongen och häll den i en liten kastrull. Arbeta ihop smöret med mjölet. Låt buljongen koka upp och vispa ner smörkulan.

4
Tillsätt saffran och crème fraiche. Låt såsen småputtra ca 5 minuter under omrörning. Smaka av med salt och kajennpeppar. Lägg upp spättarullarna på serveringsfat och häll över såsen. Garnera med rom och dill.