Du behöver
- 600 g spättafilé
- 150 g laxfilé tunt skivad rökt
- 1 st schalottenlök
- 2 dl fiskbuljong
- 1 dl vin torrt vitt
- 0.5 krm saffran
- 1 dl crème fraîche
- 1 msk mjöl
- 1 msk smör eller margarin
- 1 st kajennpeppar knivsudd
- salt
Garnering:
laxrom dill
Det här behövs till ca 4 port:
Gör så här
1
Lägg ut spättfiléerna på arbetsbordet. Fördela laxskivorna över dem. Rulla ihop filéerna och lägg rullarna med skarven ner i en panna.
2
Skala och finhacka löken. Lägg ner den i pannan tillsammans med buljong och vin. Låt sjuda under lock ca 6-8 minuter.
3
Ta upp fiskrullarna och håll dem varma. Sila buljongen och häll den i en liten kastrull. Arbeta ihop smöret med mjölet. Låt buljongen koka upp och vispa ner smörkulan.
4
Tillsätt saffran och crème fraiche. Låt såsen småputtra ca 5 minuter under omrörning. Smaka av med salt och kajennpeppar. Lägg upp spättarullarna på serveringsfat och häll över såsen. Garnera med rom och dill.