Du behöver

  • 2 st ansjovisfiléer
  • 1 kg potatis skalad och strimlad
  • 2 st palsternackor skalade och strimlade
  • 2 st lökar skivade och smörfrästa
  • 0.5 dl pepparrot riven
  • 1 dl mjölk
  • 1 krm vitpeppar nymald
  • 2 msk ströbröd
  • 2 msk smör
  • 2 dl vispgrädde

Ugn: 225º

Det här behövs till 4-6 port:

Gör så här

1
Häll av spadet från ansjovisen, men spara spadet från en av burkarna.

2
Varva potatis, palsternacka, lök, pepparrot och ansjovis i en smord ugnssäker form. Första och sista lagret ska vara potatis.

3
Blanda ansjovisspad, mjölk och vitpeppar. Häll blandningen över potatisen. Strö ströbröd ovanpå. Klicka över smöret.

4
Grädda i nedre delen av ugnen, ca en timme. Späd med grädden efter ca 30 minuter. Servera med knäckebröd och ost.