Du behöver
- 2 st ansjovisfiléer
- 1 kg potatis skalad och strimlad
- 2 st palsternackor skalade och strimlade
- 2 st lökar skivade och smörfrästa
- 0.5 dl pepparrot riven
- 1 dl mjölk
- 1 krm vitpeppar nymald
- 2 msk ströbröd
- 2 msk smör
- 2 dl vispgrädde
Ugn: 225º
Det här behövs till 4-6 port:
Gör så här
1
Häll av spadet från ansjovisen, men spara spadet från en av burkarna.
2
Varva potatis, palsternacka, lök, pepparrot och ansjovis i en smord ugnssäker form. Första och sista lagret ska vara potatis.
3
Blanda ansjovisspad, mjölk och vitpeppar. Häll blandningen över potatisen. Strö ströbröd ovanpå. Klicka över smöret.
4
Grädda i nedre delen av ugnen, ca en timme. Späd med grädden efter ca 30 minuter. Servera med knäckebröd och ost.