Du behöver

  • 500 g strömmingsfilé
  • 1 l vatten
  • 1.5 dl ättiksprit 12%
  • 3 msk salt

Lime- och pepparrotscrème:

1 dl crème fraîche
1 st pepparrot burk cantadouost med
0.75 dl grädde
saft skal och av 1 lime
1 msk flytande honung
0.5 tsk salt
pepparrot eventuellt lite mera riven

Garnering:

riven pepparrot lime

Det här behövs:

Gör så här

1
Drag bort skinnet från strömmingsfiléerna och dela dem. Skölj filéerna och låt dem rinna av. Lägg strömmingsfiléerna i en skål.

2
Blanda vatten, ättiksprit och salt. Rör om tills saltet har löst sig. Häll lagen över strömmingen. Ställ strömmingen kallt över natten.

3
Rör samman osten med crème fraiche och grädde. Riv skalet fint och pressa ur saften från limen. Rör ner det i ostsmeten tillsammans med honung och salt. Smaka av och komplettera eventuellt med lite mera riven pepparrot och salt.

4
Ta upp strömmingsfiléerna och låt dem rinna av. Vänd ner dem försiktigt i lime- och pepparrotscrèmen. Inläggningen blir godare om den får stå till nästa dag. Garnera eventuellt med pepparrot och lime.