Du behöver

  • 1 bitar laxfilé ca 500 g
  • 0.5 st apelsin
  • 0.5 st lime

Rotselleritzatziki:

125 g rotselleri
0.5 tsk salt
1 dl gräddfil
1 dl matlagningsyoghurt
1/2-1 st vitlöksklyfta pressad

Det här behövs:

Gör så här

1
Skär laxen i tunna skivor och lägg dem på ett uppläggningsfat.

2
Skala lime och apelsin tunt. Strimla skalen fint. Låt dem koka upp och koka en minut i lite vatten. Låt skalstrimlorna rinna av.

3
Pressa saften ur apelsin och lime. Droppa saften över laxen och fördela skalstrimlorna ovanpå.

4
Skala och finstrimla rotsellerin. Förväll den i lättsaltat vatten ca 6-8 minuter. Häll bort vattnet och spola sellerin i kallt vatten så att den kyls ner. Sellerin ska ha kvar sin spänst. Låt sellerin rinna av väl.

5
Rör samman alla ingredienserna till tzatzikin och smaka av den.