Du behöver
- 1 bitar laxfilé ca 500 g
- 0.5 st apelsin
- 0.5 st lime
Rotselleritzatziki:
125 g rotselleri
0.5 tsk salt
1 dl gräddfil
1 dl matlagningsyoghurt
1/2-1 st vitlöksklyfta pressad
Det här behövs:
Gör så här
1
Skär laxen i tunna skivor och lägg dem på ett uppläggningsfat.
2
Skala lime och apelsin tunt. Strimla skalen fint. Låt dem koka upp och koka en minut i lite vatten. Låt skalstrimlorna rinna av.
3
Pressa saften ur apelsin och lime. Droppa saften över laxen och fördela skalstrimlorna ovanpå.
4
Skala och finstrimla rotsellerin. Förväll den i lättsaltat vatten ca 6-8 minuter. Häll bort vattnet och spola sellerin i kallt vatten så att den kyls ner. Sellerin ska ha kvar sin spänst. Låt sellerin rinna av väl.
5
Rör samman alla ingredienserna till tzatzikin och smaka av den.