Du behöver

  • 600 g grytbitar av fläskkött
  • 1 st gul lök
  • 1 bitar rotselleri ca 100 g
  • 2 st morötter
  • 1/2-1 msk curry
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl köttbuljong
  • 1 msk soja
  • 2.5 msk mango chutney
  • 1 tsk kumminfrö
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • salt och peppar
  • 1 st äpple
  • hackad persilja
  • salt och peppar
  • 600 g potatis mjölig sort
  • 1 st schalottenlök
  • salt svartpeppar
  • 2 msk smör
  • olja
  • äggringar eller utstickare

Servera med:

brytbönor kokta

Ugn: 175°

Det här behövs till ca 4 port:

Gör så här

1
Skär köttet i ca 2×2 cm stora bitar. Skala och tärna, lök, rotselleri och morötter.

2
Bryn köttet gyllene i lite matfett. Lägg över det i en gryta. Fräs lök, morötter och rotselleri tillsammans med curry i lite matfett. Lägg över det i grytan.

3
Strö över mjöl och rör om. Späd med buljongen och tillsätt soja, mango chutney och kumminfrö. Låt allt puttra ca 40-50 minuter eller tills köttet är mört.

4
Tillsätt crème fraiche och smaka av med salt och peppar. Kärna ur äpplet och skär det i klyftor. Lägg ner dem i grytan och låt allt puttra några minuter. Strö över hackad persilja.

5
Bjud pilaffris, lättkokta grönsaker och tomatsalsan till fläskfilén.

6
Skala och finhacka lök och vitlök till tomatsåsen. Fräs det tillsammans med bacon. Tillsätt tomatkrosset och låt den mesta vätskan koka in. Smaka av med salt, peppar och socker.

7
Fräs samman mjöl och matfett till bechamelsåsen. Späd med mjölken i omgångar. Låt såsen koka under fortsatt vispning ca 3-5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

8
Varva tomatsås, bechamelsås och cannellonirör i en smord eldfast form. Avsluta med bechamelsås. Strö över riven parmesanost.

9
Täck med aluminiumfolie och grädda mitt i ugnen ca 30-35 minuter. Ta bort folien och grädda i ytterligare ca 5-10 minuter.