Du behöver
- 600 g grytbitar av fläskkött
- 1 st gul lök
- 1 bitar rotselleri ca 100 g
- 2 st morötter
- 1/2-1 msk curry
- 2 msk vetemjöl
- 5 dl köttbuljong
- 1 msk soja
- 2.5 msk mango chutney
- 1 tsk kumminfrö
- 1 dl lätt crème fraiche
- salt och peppar
- 1 st äpple
- hackad persilja
- salt och peppar
- 600 g potatis mjölig sort
- 1 st schalottenlök
- salt svartpeppar
- 2 msk smör
- olja
- äggringar eller utstickare
Servera med:
brytbönor kokta
Ugn: 175°
Det här behövs till ca 4 port:
Gör så här
1
Skär köttet i ca 2×2 cm stora bitar. Skala och tärna, lök, rotselleri och morötter.
2
Bryn köttet gyllene i lite matfett. Lägg över det i en gryta. Fräs lök, morötter och rotselleri tillsammans med curry i lite matfett. Lägg över det i grytan.
3
Strö över mjöl och rör om. Späd med buljongen och tillsätt soja, mango chutney och kumminfrö. Låt allt puttra ca 40-50 minuter eller tills köttet är mört.
4
Tillsätt crème fraiche och smaka av med salt och peppar. Kärna ur äpplet och skär det i klyftor. Lägg ner dem i grytan och låt allt puttra några minuter. Strö över hackad persilja.
5
Bjud pilaffris, lättkokta grönsaker och tomatsalsan till fläskfilén.
6
Skala och finhacka lök och vitlök till tomatsåsen. Fräs det tillsammans med bacon. Tillsätt tomatkrosset och låt den mesta vätskan koka in. Smaka av med salt, peppar och socker.
7
Fräs samman mjöl och matfett till bechamelsåsen. Späd med mjölken i omgångar. Låt såsen koka under fortsatt vispning ca 3-5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
8
Varva tomatsås, bechamelsås och cannellonirör i en smord eldfast form. Avsluta med bechamelsås. Strö över riven parmesanost.
9
Täck med aluminiumfolie och grädda mitt i ugnen ca 30-35 minuter. Ta bort folien och grädda i ytterligare ca 5-10 minuter.