4 portioner:

600 g grytbitar av fläskkött
1 gul lök
1 bit rotselleri, ca 100 g
2 morötter
1 msk curry
2 msk vetemjöl
5 dl köttbuljong
1 msk soja
2–3 msk mango chutney
1 tsk kumminfrö
1 dl lätt crème fraiche
salt och peppar
1 äpple
hackad persilja

Gör så här:

  1. Skär köttet i ca 2×2 cm stora bitar. Skala och tärna, lök, rotselleri och morötter.
  2. Bryn köttet gyllene i lite matfett. Lägg över det i en gryta. Fräs lök, morötter och rotselleri tillsammans med curry i lite matfett. Lägg över det i grytan.
  3. Strö över mjöl och rör om. Späd med buljongen och tillsätt soja, mango chutney och kumminfrö. Låt allt puttra ca 40-50 minuter eller tills köttet är mört.
  4. Tillsätt crème fraiche och smaka av med salt och peppar. Kärna ur äpplet och skär det i klyftor. Lägg ner dem i grytan och låt allt puttra några minuter. Strö över hackad persilja.