Du behöver
- 400 g gravad lax
- potatis ca 10-12 kokta
- 125 g sockerärter
- 3 st ägg kokta
- 12 st cocktailtomater
- 1 st rädisor knippa
- 1 st dill liten knippa
- salladsblad
Senapssås:
2 dl gravlaxsås
2 dl vispgrädde
Det här behövs:
Gör så här
1
Strimla laxen. Skiva potatisen. Förväll sockerärterna i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och låt dem rinna av och svalna. Skala äggen och skär dem i klyftor. Skär rädisor och tomater i klyftor.
2
Riv salladen i bitar och bottna ett uppläggningsfat med dem. Lägg potatis ovanpå och fortsätt med sockerärter, ägg, rädisor och tomatklyftor. Fördela laxen ovanpå. Strö hackad dill över det hela.
3
Vispa grädden till skum och rör ner senapssåsen. Bjud såsen till salladen.