Du behöver

  • 400 g gravad lax
  • potatis ca 10-12 kokta
  • 125 g sockerärter
  • 3 st ägg kokta
  • 12 st cocktailtomater
  • 1 st rädisor knippa
  • 1 st dill liten knippa
  • salladsblad

Senapssås:

2 dl gravlaxsås
2 dl vispgrädde

Det här behövs:

Gör så här

1
Strimla laxen. Skiva potatisen. Förväll sockerärterna i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och låt dem rinna av och svalna. Skala äggen och skär dem i klyftor. Skär rädisor och tomater i klyftor.

2
Riv salladen i bitar och bottna ett uppläggningsfat med dem. Lägg potatis ovanpå och fortsätt med sockerärter, ägg, rädisor och tomatklyftor. Fördela laxen ovanpå. Strö hackad dill över det hela.

3
Vispa grädden till skum och rör ner senapssåsen. Bjud såsen till salladen.