Du behöver

  • 4 st ägg
  • 2 dl socker
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Citronkräm:

2 st gelatinblad
3 st ägg
2 dl socker
saft rivet skal och av 1 1
2 dl vispgrädde

Garnering:

2 dl vispgrädde
hallon
citronmeliss

Ugn: 250°

Det här behövs för ca 10 bitar:

Gör så här

1
Börja med citronkrämen. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Lägg ägg, socker, rivet citronskal och pressad citronsaft i en kastrull. Låt det sjuda under omrörning, men inte koka, tills krämen tjocknar, ca 3-5 minuter. Tag kastrullen från värmen. Krama vätskan ur gelatinbladen och rör ner dem i krämen. Låt krämen kallna. Vispa grädden och vänd ner den kalla grädden i citronkrämen. Ställ det kallt att stelna.

2
Vispa ägg och socker riktigt ljust och pösigt. Blanda samman mjölet med bakpulver och rör ner det i äggsmeten. Bred ut smeten på bakpappersklädd bakplåt, 30×40 cm. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter. Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper och tag bort pappret som kakan har gräddats på. Lägg långpannan över kakan och låt den kallna.

3
Skär kakan i 6 remsor, 5 cm breda. Bred knappt hälften av krämen över remsorna. Tag fram ett fat och börja snurra en remsa mitt på fatet. Fortsätt sedan att snurra alla remsorna runtom. Bred resterande kräm över tårtan.

4
Vispa grädden och spritsa eller bred den runt kanten. Spritsa ett mönster ovanpå tårtan. Garnera med hallon och citronmeliss.