Du behöver

  • 0.5 pkt jäst
  • 2.5 dl vatten fingervarmt
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 4.5 dl vetemjöl

Tomatsås:

1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 msk tomatpuré
1 st burk krossade tomater
1 tsk oregano
salt peppar

Fyllning:

2 st tonfisk burkar i vatten
1 st paprika orange
1 st paprika gul
1 st gul lök
2 msk kapris
1 st basilika rejäl kvist
ost ca 1 dl riven mager

Ugn: 250°

Tillbehör:

sallad svarta oliver

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Rör ut jästen i det ljumma vattnet. Tillsätt olivolja, salt och mjöl. Arbeta samman det till en smidig deg. Låt den jäsa övertäckt ca 30 minuter.

2
Hacka lök och vitlök och fräs i olivolja. Tillsätt tomatpuré och krossade tomater. Smaksätt med oregano, salt och peppar. Låt tomatsåsen puttra under lock minst 10 minuter. Skär paprikor i grova bitar och löken i ringar.

3
Kavla ut degen till en stor pizza eller 4-6 portionspizzor. Bred över tomatsåsen. Fördela tonfisk, paprika, lök, kapris, basilikablad och ost. Grädda i ca 10 minuter. Servera med sallad och svarta oliver.