Du behöver
- 3 st fänkålsstånd medelstora
- vatten ca 1 liter
- 1 tsk salt
- 1 msk olivolja
- 1 st vitlöksklyfta hel
- 1 st citronklyfta
Gratinering:
olivolja
0.5 dl parmesanost nyriven
Ugn: 275°
Det här behövs för 6-8 port:
Gör så här
1
Ansa fänkålen och dela varje stånd i 4 klyftor. Lägg dem i en kastrull och häll över vatten, olivolja och salt. Skala vitlöken och lägg ner den hel i kastrullen tillsammans med citronklyftan.
2
Låt fänkålen koka mjuk under lock på svag värme, ca 12-15 minuter. Häll bort vattnet och låt fänkålen rinna av väl.
3
Lägg fänkålen i en smord eldfast form. Ringla över lite olivolja och strö parmesanost ovanpå. Gratinera i övre delen av ugnen ca 5 minuter.