Du behöver
- 1 kg strömmingsfilé rensad
- 1 msk salt
- 1 dl persilja eller dill
- 1.5 dl ströbröd
- 1 st burk hela tomater
- 1 st musslor
- 100 g champinjoner färska
- 0.5 dl dill finhackad
- 0.5 dl persilja finhackad
Marinad:
3 msk vinäger
2 dl matolja
musselspad
tomatspad
1 st vitlöksklyfta
1 tsk basilika torkad
salt och peppar
Ugn: 250°
Det här behövs:
Gör så här
1
Klipp bort ryggfenan på strömmingen. Lägg hälften av strömmingen på en skärbräda med skinnsidan nedåt.
2
Salta lätt och strö över hackad persilja eller dill. Lägg resterande filéer ovanpå.
3
Blanda samman ströbrödet med resten av saltet. Vänd strömmingsflundrorna i blandningen och lägg dem på smord långpanna. Klicka över matfettet och stek mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt strömmingsflundrorna bli kalla.
4
Häll bort spadet från musslor och tomater, men spara det. Lägg strömmingarna i en form. Dela tomaterna i mindre bitar. Ansa och skiva svampen.
5
Fördela musslor, tomater och svamp över strömmingen. Strö över hackad dill och persilja.
6
Rör samman alla ingredienserna till marinaden. Smaka av med salt och peppar. Häll marinaden över strömmingen och ställ den kallt ett par timmar före serveringen.