Du behöver

  • 1 kg strömmingsfilé rensad
  • 1 msk salt
  • 1 dl persilja eller dill
  • 1.5 dl ströbröd
  • 1 st burk hela tomater
  • 1 st musslor
  • 100 g champinjoner färska
  • 0.5 dl dill finhackad
  • 0.5 dl persilja finhackad

Marinad:

3 msk vinäger
2 dl matolja
musselspad
tomatspad
1 st vitlöksklyfta
1 tsk basilika torkad
salt och peppar

Ugn: 250°

Det här behövs:

Gör så här

1
Klipp bort ryggfenan på strömmingen. Lägg hälften av strömmingen på en skärbräda med skinnsidan nedåt.

2
Salta lätt och strö över hackad persilja eller dill. Lägg resterande filéer ovanpå.

3
Blanda samman ströbrödet med resten av saltet. Vänd strömmingsflundrorna i blandningen och lägg dem på smord långpanna. Klicka över matfettet och stek mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt strömmingsflundrorna bli kalla.

4
Häll bort spadet från musslor och tomater, men spara det. Lägg strömmingarna i en form. Dela tomaterna i mindre bitar. Ansa och skiva svampen.

5
Fördela musslor, tomater och svamp över strömmingen. Strö över hackad dill och persilja.

6
Rör samman alla ingredienserna till marinaden. Smaka av med salt och peppar. Häll marinaden över strömmingen och ställ den kallt ett par timmar före serveringen.