Du behöver

  • 0.5 tsk olja
  • 1 st gul lök hackad
  • 1 st vitlöksklyfta skivad
  • 1 tsk ingefära
  • 2 krm gurkmeja
  • 0.5 tsk garam masala (indisk kryddblandning)
  • 1 st burk hela tomater 400 g
  • 1 tsk råströsocker
  • 1 st lagerblad
  • 0.5 st röd spansk peppar urkärnad och hackad
  • 1 st kikärter kokta
  • 1 st kidneybönor kokta
  • 0.5 st lime pressad saft
  • salt och peppar
  • 70 g bladspenat
  • 2 msk färsk koriander grovhackad

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Fräs lök och vitlök i olja i en wok eller stekpanna tillsammans med ingefära, gurkmeja och garam masala utan att det tar färg.

2
Tillsätt burktomater med spad, råströsocker, lagerblad och spansk peppar. Låt det koka upp och sjuda 5 minuter.

3
Skölj bönor och kikärter i ett durkslag under rinnande kallt vatten. Tillsätt dem i grytan och låt den bli het. Smaksätt med lime, salt och peppar.

4
Skölj spenaten och låt den rinna av. Varva grytan med den färska spenaten vid serveringen. Strö över koriander. Ät grytan med bröd till.