Du behöver
- 0.5 tsk olja
- 1 st gul lök hackad
- 1 st vitlöksklyfta skivad
- 1 tsk ingefära
- 2 krm gurkmeja
- 0.5 tsk garam masala (indisk kryddblandning)
- 1 st burk hela tomater 400 g
- 1 tsk råströsocker
- 1 st lagerblad
- 0.5 st röd spansk peppar urkärnad och hackad
- 1 st kikärter kokta
- 1 st kidneybönor kokta
- 0.5 st lime pressad saft
- salt och peppar
- 70 g bladspenat
- 2 msk färsk koriander grovhackad
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Fräs lök och vitlök i olja i en wok eller stekpanna tillsammans med ingefära, gurkmeja och garam masala utan att det tar färg.
2
Tillsätt burktomater med spad, råströsocker, lagerblad och spansk peppar. Låt det koka upp och sjuda 5 minuter.
3
Skölj bönor och kikärter i ett durkslag under rinnande kallt vatten. Tillsätt dem i grytan och låt den bli het. Smaksätt med lime, salt och peppar.
4
Skölj spenaten och låt den rinna av. Varva grytan med den färska spenaten vid serveringen. Strö över koriander. Ät grytan med bröd till.