Du behöver
- 1 pkt bladspenat djupfryst
- 400 g champinjoner färska
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 pkt lasagneplattor färska
- salt och peppar
- 8 dl mjölk
- 4 msk vetemjöl
- 3 dl riven ost
Ugn: 200°
Det här behövs för 4-6 port:
Gör så här
1
Tina spenaten och krama ur det mesta av vätskan.
2
Ansa och skiva svampen. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs svamp och gul lök i lite matfett tills vätskan har kokat in. Tillsätt lite mera matfett och fräs i ytterligare några minuter. Tag upp svampen.
3
Fräs spenaten och vitlöken i lite matfett någon minut. Krydda med salt och peppar.
4
Vispa samman mjölet med mjölken i en kastrull. Låt det koka upp under omrörning. Tillsätt osten och låt den smälta. Smaka av med salt och peppar.
5
Skär lasagneplattorna i lämpliga storlekar. Varva lasagneplattor, svamp, spenat och ostsås i en smord eldfast form. Avsluta med ostsås.
6
Grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter. Bjud sallad och tomater till.